Хіти тижня. "Это не случайность": Озвучено важливий нюанс у вбивстві дитини поліцейськими під Києвом (відео)

Справу про вбивство 5-річної дитини п'яними копами в Переяслав-Хмельницькому в поліції намагаються представити як "випадковість", проте подібні НП в Україні вже бували раніше. Про це заявив в ефірі ObozTV військовий експерт Юрій Колесніков, повідомляють Патріоти України.

На думку Колеснікова, суспільство підводять до того, що мало місце "не вбивство, а заподіяння ушкоджень, що призвело до смерті".

"Це випадковість? П'яний чоловік з вогнепальною штатною зброєю – він не здав зброю на склад, йдучи зі служби, а забрав з собою. Ми це питання чомусь не піднімаємо. Друга "випадковість" – людина зі зброєю пішла туди, де вживають спиртне. Але про це поліція говорити категорично не хоче", – заявив він.

Експерт зазначив, що це не перший випадок вбивства невинної людини поліцейськими: "Я можу нагадати випадок, коли поліцейські, переслідуючи машину, застрелили чомусь пасажира, а не водія".

Колесніков вважає першопричиною трагедії систему відбору кадрів в органи МВС. "Коли реформували поліцію, кадрове управління хоч якось реформувалось? Кадрове управління МВС України, як і СБУ, не чіпали взагалі. Ви хочете реформованої поліції, але підбирається поліція старим кадровим управлінням, за старими посадовими інструкціями, доброю старою міліцією часів Януковича", – зазначив він.

Військовий експерт припустив повторення подібних інцидентів у майбутньому: "Це не останній випадок. Коли застрелили того хлопця на пасажирському сидінні БМВ, я сказав, що це не останній випадок, і, на жаль, мав рацію. Краще б я помилився. Мушу констатувати, що і наступний буде не останнім – поки не буде звільнено кадрове управління поліції, поки не буде змінено принцип підбору персоналу. Вони набирають персонал, який стріляє по людях і не замислюється, нажирається, маючи вогнепальну зброю".

Джерело: Обозреватель

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...