Хіти тижня. "Это уже Европа!": Вчинок водіїв у Одесі вразив мережу (відео)

В українців викликало захват відео з Одеси, на якому всі водії пропускали "швидку допомогу" у заторі. Відповідне відео опубліковано на сторінці 5.10 News Ukraine у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Зйомка велася на відеореєстратор "швидкої". На опублікованих кадрах видно, як усі водії зсуваються вбік, щоби пропустити машину.

Відео з'явилося в мережі ще місяць тому. За цей час воно набрало майже 5 мільйонів переглядів і отримало понад шість тисяч коментарів.

"Я думала перед переглядом відео, що все буде навпаки, і швидка стоятиме за машинами з мигалкою. Але відео мене приємно здивувало. Таки хороші у нас люди", "Які водії молодці", "Респект водіям", "Це Європа!" , — написали у коментарях.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...