Хіти тижня. Топ-чиновники Чечні замовили вбивство українського нардепа і екскомандира добробата, - ЗМІ

Розслідування справи повинно було закінчитися 30 липня 2020 року, проте суд продовжив його до 30 липня 2021 року.

Соратники Рамзана Кадирова намагаються позбутися від людей, які критикують главу Чечні. Новий інцидент стався в Україні, де два чиновника з Чечні нібито замовили вбивство українського нардепа і екскомандира добровольчого батальйону. За ліквідацію неугодних глава Урус-Мартанівського району Грозного Валід Абдурешидов і один із заступників глави уряду Чечні обіцяли винагороду в $ 1,7 млн, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.НЕТ.

За інформацією видання, справа розслідується СБУ. Оперативники спецслужби з'ясували, що замовники найняли громадянина РФ, якому пообіцяли $ 500 тисяч за вбивство нардепа, а також 1 млн євро за екскомандира добробата. Замовники нібито контролювали підбір кілерів, а також профінансували покупку зброї, транспорту, засобів зв'язку і т. д.

Росіянин розповів українським правоохоронцям про підготовку злочину. Він же підшукав двох кілерів, які теж звернулися в українські спецслужби. Аванс за вбивство в розмірі $ 20 тисяч було отримано одним з кілерів ще в 2019 році. Ці гроші він передав правоохоронцям.

За даними видання, замовлений нардеп дізнався про підготовку замаху на нього ще в кінці 2018 року. Громадянин РФ, якого найняли чеченці, переслав нардепу в WhatsApp п'ять аудіозаписів чеченською мовою, з яких випливало, що замовником вбивства є заступник голови уряду Чечні.

Офіс Генпрокурора звернувся за сприянням до австрійських правоохоронців, так як найнятий для організації вбивства громадянин РФ проживає в Австрії. Розслідування справи повинно було закінчитися 30 липня 2020 року, проте суд продовжив його до 30 липня 2021 року.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...