Хіти тижня. Трибуни волають "Слава Україні! - Героям слава!": Юніорська збірна України з футболу виграла Кубок світу

Дабл-фарт Влада Супряги і прорив Цітаїшвілі приносять Україні титул кращої команди світу серед 20-річних.

У фінальному матчі з командою Південної Кореї, після стількох поспіль матчів награвання в основі Сікана по ходу цього турніру, вперше з часу стартової гри на цей раз в старті вийшов Супряга, передають Патріоти України з посиланням на UA-Футбол.

Ні, це не привід розкритикувати наставника нашої збірної, але було несподівано. З інших змін у порівнянні з півфіналом відзначаємо повернення на старт Цітаїшвілі (Кащук в запасі) і Хахльова (Чех там же), а також вихід третім центральним беком Сафронова (Попов дискваліфікований).

Епізод на другій хвилині зустрічі виявився класикою з розряду "а що якби його не було". Безкорований на лівій лінії нашої штрафної не встиг за суперником і наступив на ногу Сі Йон Кіму - рефері тільки після перегляду відеоповтору призначив пенальті на наші ворота. Були надії, що Лунін знову створить маленьке диво, проте цього разу "точку" не витягнув.

В останні пару днів неодноразово говорилося тими, хто хоча б півтайму кожної з команд на турнірі бачив, що обидва суперники показують схожу гру. Тому було прогнозовано: команда, що вийшла вперед в рахунку, стане в обороні. На жаль, відкрили рахунок азіати, відразу ж віддавши володіння і всією командою відійшовши за лінію м'яча. Для нашої команди зламувати чужий захист по поточному турніру справа незвична - відчувалася нестача цієї навички. Перш за все, не вистачало руху, щоб розірвати узи південнокорейської оборони. У підсумку, головним моментом за наступні практично півгодини можна згадати хіба що прямий удар здалеку від Булеци, з яким впорався азіатський голкіпер (єдиний не гольовий удар в площину за тайм).

Були побоювання, що в'язкий футбол без воріт триватиме вічність, але - слава святим - не найвдаліше закидання від Булеци в азіатську штрафну перетворився на відскок м'яча до Супряги. Владу вистачило пари секунд, щоб розвернутися і послати снаряд під ліву стієчку.

Психологічно наші хлопці виглядали жвавіше після голу, в той час як Південна Корея вже не нагадувала той моноліт, який був до цього. Бували атаки і на українські ворота, проте був присутній якийсь внутрішній спокій за нашу оборону. По-перше, тому що у нас є Лунін, по-друге, "воїни Теджу" виглядали попереду не настільки переконливо.

Дебют другої половини виявився не стільки за нашою збірною, скільки конкретно за Владом Супрягою. М'яч ще раз вдало відскочив до нашого форварда, якого південнокорейські футболісти своїми ногами пасом врозріз вивели один на один з воротарем, а нападник "Динамо" ударом під ту ж фартову для себе ліву штангу - але вже інших воріт - оформив дубль.

Тепер вже ситуація виявилася зворотною: неймовірно характерна азіатська збірна пішла вперед, і знаходити моменти для загострення в українській штрафний їй вдавалося краще, ніж до перерви нам. Головним чином, після флангових подач і грою на другому поверсі. Один із них після удару головою Джаека Лі завершився тільки божевільним сейвом Луніна, який перевів снаряд в каркас воріт.

Зрозуміло, що для наших козаків завдання зводилося до простого дотерпіти. Знову і знову йшли закидання в нашу штрафну, яким не було кінця, українська оборона стабільно запалювала пожежі, але страхував Лунін, на обличчі якого сьогодні, схоже, ні в одному з епізодів не здригнулася жодна мускула.

Багато хто вже просто рахував хвилини до фінального свистка, але психологічний вантаж з нас всіх зняв Цитаїшвілі. "Крайок "Динамо" своїм проходом з лінії штрафного по діагоналі поклав м'яч у праву "шістку" - 3:1.

Олександр Петраков по ходу ЧС неодноразово говорив: "Ми вже забули цю гру, готуємося до наступної". Так от, тепер для підопічних вже не Олександра Петракова разом з усією футбольною громадськістю країни головне - не ця перемога. Головне, довести це талановите й дисципліноване (в плані футболу) покоління до найвищих вершин у дорослому футболі. Для цього повинні докласти зусиль не тільки футболісти, але і ми всі з вами.

Україна - Південна Корея 3:1
Голи:
Супряга 34, Супряга 52, Цітаїшвілі 89 - Лі Канг Ін 5 (пен.)
Україна: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Сафронов, Корнієнко, Конопля, Дришлюк, Хахльов (Чех 56), Цітаїшвілі, Булеца (Кащук 89), Супряга (Сікан 63)
Південна Корея: Г. Лі, Кванг, Хван Та Хен, Джаек Лі, Джисол Лі, Х. Кім, Д. Кім, К. Лі, Чо (Чжон 63), Д. Чоу (К.Х.Лі 80), С. Кім (Вон-Сан 46), Ох Се Хун
Попередження: Конопля 86 - Х. Кім 33, Джаек Лі 56, Ох Се Хун 78





Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...