Хіти тижня. Ця країна хвора: Офіцер ЗСУ поділився показовим фото путінської Росії

В російському місті Гусь-Хрустальний пам'ятник творцю Всеросійської надзвичайної комісії з боротьби з контрреволюцією і саботажем Феліксу Дзержинському повернувся на свій постамент біля школи, який залишив у 2020 році. Військовий блогер і аналітик Анатолій Штефан, який також відомий як Анатолій Штірліц, не зміг не прокоментувати цю подію, зазначають Патріоти України.

“Цікаво, чи зможе одужати колись ця країна і скільки на це треба часу. На рассєї встановили черговий пам'ятник кату Дзержинському. Який поклав початок масовим... Хоча про що я... Паркан і тільки паркан”, – написав він під фото.

Пам'ятник кату, якій простояв понад 60 років, було демонтовано у 2020 році через його поганий стан. Але “суспільство” зажадало його реставрації та повернення на старе місце.

Тоді мерія вирішила провести опитування в соцмережах, яке виявило, що за повернення Дзержинського виступає більшість - цілих 42% містян, в той час на місті ката бажали бачити пам'ятник знанням - 36%, пам'ятник вчителю - 17%. Ще 5% проголосували за інший варіант.

Таким чином відреставрована скульптура божевільного вбивці повернулася на старе місце напередодні століття після розстрілу поета Миколи Гумільова.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...