Хіти тижня. Цинізму немає меж: Росія включила в список на обмін терористів, які вбили підлітків у Харкові (фото)

Росія готує на новий обмін з Україною трьох терористів, які вбили підлітків і ще кількох людей під час патріотичної акції на честь річниці подій Євромайдану 22 лютого 2015 року в Харкові. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Дуже боляче. Все розумію, але не можу не написати. 15-річний Даня Дідік йшов попереду колони з українським прапором під час ходи гідності в Харкові у 2015 році. Терористи, які спостерігали за рухом колони і підірвали вибуховий пристрій з телефону, не могли не бачити, що до вибухівки підходить дитина. Але вони натиснули кнопку і вбили Даню і ще трьох українських активістів. Нелюдів збраються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова", - написав він.

15-річний Даніїл Дідік

За його словами, в Харкові після теракту ще довго не було ходи з українськими прапорами. "Майже триста наших полонених в Росії та на окупованій території. Їх треба витягати. Достатньо послухати розповіді про тортури від тих, хто повернувся звідти. Питання в тому – яка ціна. Що відчуватимуть батьки Дані, коли вбивць просто відпустять до Росії", - додав Цаплієнко.

Нагадаємо, в результаті теракту на місці загинули двоє людей - відомий харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко і поранено одинадцять чоловік. На наступний день 15-річний Данило Дідік, який в результаті вибуху отримав важку черепно-мозкову травму і впав в кому, помер. 24 лютого також помер ще один поранений в результаті вибуху - 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук. Тоді частина осколків прийняв на себе автомобіль "ГАЗель", який в цей час якраз проїжджав поблизу епіцентру вибуху, і це значно зменшило кількість постраждалих. У Харкові встановили пам'ятник на честь загиблих в теракті.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...