Хіти тижня. "Туристовнет": Росія раптово відмовилася від своїх планів у Криму

В анексованому Криму Росія не буде вводити курортний збір у 2019 році, повідомляють Патріоти України.

Окупаційна влада півострова вже попросила російський уряд про вихід півострова з відповідного податкового експерименту.

"Крим у цьому році вводити не буде курортний збір. Я надіслав зі своїм підписом в уряд Російської Федерації листа з проханням виключити Крим з даного експерименту", — заявив "глава Криму" Сергій Аксьонов.

За його словами, участь в експерименті економічно нерентабельна. "Коли ми сіли, подивилися, то перспектива заробити за рік всім муніципалітетам від 30 до 50 мільйонів рублів (від 12,4 до 20,6 мільйона гривень) при цьому адміністрування займе досить багато часу і певні проблеми будуть. Збір заради збору який сенс влаштовувати? Якщо порахуємо, то це адміністрування стільки ж коштуватиме, скільки і грошей буде зібрано", — резюмував Аксьонов.

Нагадаємо, експеримент із запровадження курортного збору вже почався у курортних містах Ставропілля і Алтаю, а також у восьми муніципалітетах Краснодарського краю. Збір стягується з повнолітніх, які проживають у об'єктах розміщення більше 24 годин, і не перевищує 100 рублів (41 гривню) на день. Обчислення починається з наступного дня після заїзду.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Виїзд за кордон під час війни: Чи має на нього право заброньована особа

вівторок, 30 квітень 2024, 0:27

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. У цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Але деякі з них мають право на відстрочку. У тому числі ті, хто має бронь від призову, передають Патрі...