Хіти тижня. "Ти програв, під...ре, готуйся у в'язницю": Прокурор просить Венедіктову оголосити підозру Портнову, який йому погрожує

У своєму клопотанні Олександр Божко також пише, що вже понад рік отримує погрози від Андрія Портнова.

Портнов вже багато кому безкарно погрожував. Фото: 112 Україна.

Прокурор офісу ГПУ Олександр Божко, якому Андрій Портнов погрожував насильством, 27 березня звернувся до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової з клопотанням, у якому просить повідомити адвокату Портнову про підозру за статтями щодо втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ст. 343 ККУ) та погрози насильством щодо такого працівника (ст. 345 ККУ), передають Патріоти України.

Божко зазначає, що «необґрунтоване тривале непритягнення Портнова А.В до кримінальної відповідальності за вчинення вищезазначених незаконного впливу та погроз прокурору фактично нівелює поняття правової держави та створює у суспільстві уяву вседозволеності і безкарності».

Прокурор вважає, що у провадженні, в якому він вказаний як потерпілий, «наявні достатні докази для підозри адвоката Портнова А.В. у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 343 і ч.1 ст. 345 Кримінального кодексу України, що відповідно до п.3 ч.1 ст 276 КПК України є обов'язковою підставою для повідомлення йому про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень». І вказує, що «письмове повідомлення про підозру здійснюється серед інших, Генеральним прокурором».

У своєму клопотанні Олександр Божко також пише, що вже понад рік отримує погрози від Андрія Портнова: «З метою перешкодити виконанню мною службових обов’язків та у зв’язку з виконанням мною цих службових обов’язків починаючи з 22.03.19 по даний час на мій телефон (…) надійшли погрози, зокрема насильством, від Портнова А.В.».

Так, відповідно до клопотання, останнє повідомлення від Андрія Портнова він отримав 27 березня 2020 року – тобто, у день подання клопотання Венедіктовій: «Знову надійшло повідомлення з текстом: «П***р, ти сьогодні програв Верховний суд. Готуйся у в’язницю».

Як вказує Олександр Божко, Андрій Портнов в низці публікацій на своєму Telegram-каналі публічно підтвердив, що це він висловив вищезазначені погрози у WhatsApp. Крім того, прокурор у клопотанні зазначає, що в письмових поясненнях, які Портнов надав на початку лютого Кваліфіцкаційно-дисциплінарній комісії адвокатури Київської області, він сам підтвердив, що вищевказана переписка здійснювалась ним особисто.

Прокурор Олександр Божко подав скаргу на адвоката Андрія Портнова до Кваліфкомісії адвокатів Київської області, в якій просив позбавити останнього права займатися адвокатською діяльністю, в листопаді 2019-го. Однак 26 лютого 2020-го, як пише Слідство.Інфо, Кваліфкомісія адвокатів відмовилася притягнути до відповідальності Андрія Портнова за погрози прокурору Олександру Божку. Водночас там зазначили, що дії Андрія Портнова щодо прокурора Божка, відповідно до рішення ради прокурорів, можуть бути кримінальним правопорушенням.

Станом на цей час очільниця Офісу генпрокурора публічно не коментувала клопотання Олександра Божка. Досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом здійснення Андрієм Портновим впливу та висловлення ним погроз прокурору Олександру Божку проводиться слідчими СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора від 10 квітня 2019 року – за статтями щодо втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ст. 343 ККУ) та погрози насильством щодо працівника правоохоронного органу (ст. 345 ККУ).

Раніше Слідство.Інфо показали, як адвокат Андрій Портнов погрожував низці працівників правоохоронних органів, серед яких був і прокурор Олександр Божко. Ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича тоді фігурував у кримінальному провадженні Божка. Він обіцяв прокурору вжити щодо нього «виховні заходи». Повідомлялося, що погрози надходили ще кільком співробітникам Генеральної прокуратури, які вели слідство у справі ексчиновника. Зокрема, колишньому очільнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....