Хіти тижня. Тим, хто зітхає за часами СРСР: Жахливі картини побуту з "країни розвинутого соціалізму" (фотофакти)

Знімки, на яких зображені сцени з реального життя простих людей в Радянському Союзі, сьогодні вражають і лякають. Але такою була гірка правда, яку не показували на телебаченні і не публікували у пресі. Фото були зроблені двома майстрами фотографії - Володимиром Воробйовим і Володимиром Соколаєвим в 1980-х роках. Кадри опублікував блогер Максим Мирович на сторінці LiveJournal, передають Патріоти України.

"Газетний кіоск", початок 1980-х

Чого тільки варта якість асфальту, а також облуплений кіоск. Але головна деталь фото - замучені кури разом з буханками хліба в руках у чоловіка, який збирає дріб'язок для покупки преси.

"Обідня перерва в механічних майстернях", 1983 рік

Цей знімок чудово ілюструє, що всі в СРСР були активними і спортивними, грали в рухливі та настільні ігри. Але виглядав цей "спорт" приблизно, як на фото нижче.

"Робітнича їдальня будівельників сталеплавильного цеху", 1981 рік

Ті, хто сумують за радянськими столовими, забули, як насправді все було убого в таких "харчевнях".

"Люди з м'ясом на вулиці"

Пара урвала десь пристойний шматок м'яса і тепер думає, як дотягти додому. А чоловік-годувальник дивиться на фотографа, ніби у нього цей окіст хочуть відібрати.

"Продавець букетів", 1980-й рік

Старий вийшов на вулицю зі скромними букетами і сів їх продавати на холодний камінь вітрини явно не від хорошого життя.

"Пасажир трамвая з яйцями"

Чоловік купив цілий лоток яєць, а це значить, що швидше за все це був дефіцит. До того ж яйця не можна було придбати у магазині біля дому - а треба було шукати по місту, добираючись на трамваї.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...