Хіти тижня. У Білорусі офіційно перша смерть від коронавірусу: Помер заслужений артист. Бацька прокоментував

В Беларуси первая смерть от коронавируса: умер заслуженный артист страны

У Білорусі зафіксована перша смерть від коронавируса. У Вітебську помер заслужений артист Білорусі, 75-річний Віктор Дашкевич, повідомляють Патріоти України з посиланням на tut.by.
За словами його вдови, Світлани, недавно їй з Дашкевичу лікарі поставили діагноз "пневмонія" і відправили їх на госпіталізацію в тубдиспансер. Однак через те, що медзаклад було переповнене, парі просто виписали антибіотики і відпустили додому, передає "Наша ніва".
Подружжя пізніше поклали в різні палати в шкірвендиспансері. Взяли тести на коронавірус, але сказали, що результати негативні. Вона розповіла, що не знає, як Віктор Дашкевич міг заразитися. Він не був за кордоном.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив смерть артиста, повідомляє БелТА.
"Жена здорова (она же с мужем жила), дочка здорова. Потому что иммунитет сильный. А он, бедолага, не выдержал. Поступил с тяжелой пневмонией, на ИВЛ лежал, спасали его", – сказал Лукашенко, при этом отметил, что у пожилого мужчины были и другие сопутствующие заболевания.
"Не потому, что они старики, а потому, что у них иммунитет ослаб. И второе – у них букет болезней", – додав він.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...