Хіти тижня. У Білорусі затримали одного з найвпливовіших людей країни

Комітет державної безпеки Білорусі затримав заступника голови Ради безпеки Білорусі, колишнього главу охорони Лукашенка Андрія Втюріна.

Андрій Втюрін

Андрій Втюрін був заарештований за хабарництво минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Обставини і розмір хабара не уточнюються. Також повідомляється, що будинок Втюріна в елітному селищі "Дрозди-2" в передмісті Мінська на сьогоднішній день опечатаний.

А ось в КДБ відмовилися давати коментарі про затримання колишнього глави охорони Олександра Лукашенка.

Андрій Втюрін вважається одним з найвпливовіших білорусів, його ім'я неодноразово включалося до відповідних рейтингів. До переходу в Радбез в 2014 році він протягом семи років очолював Службу безпеки президента республіки, куди потрапив в 1995-му, тобто через рік після початку президентства Олександра Лукашенка, соратником якого його називають білоруські журналісти. У 2002-му закінчив Академію МВС Білорусі, в 1992-му - Саратовське вище військове командне училище МВС Росії. Є уродженцем Пензи.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...