Хіти тижня. У Франції знайшли підводний човен, який зник у середині минулого століття (фото)

Уламки підводного човна були виявлені в 45 км від Тулона на глибині 2370 метрів американським судном Seabed Constructor.

Субмарину не могли знайти кілька десятків років. Фото: rfi.fr.

Уламки зниклого в 1968 році підводного човна La Minerve виявили в неділю, 21 липня, біля берегів Тулона на півдні Франції. Про виявлення субмарини повідомила в понеділок глава міноборони Франції Флоранс Парлі. Вона назвала пошукову операцію «успіхом, полегшенням і технічним досягненням», передають Патріоти України.

Уламки підводного човна були виявлені в 45 км від Тулона на глибині 2370 метрів американським судном Seabed Constructor, яке з минулого вівторка бере участь в пошуковій операції. Як повідомляє AFP з посиланням на високопоставлене джерело у французьких ВМС, підводний човен вдалося виявити за допомогою дронів Seabed Constructor.
Пошуки затонулої субмарини поновилися біля берегів Тулона 4 липня після того, як в жовтні 2018 року сім'ї зниклих моряків звернулися до влади із закликом розпочати нові пошуки. У момент катастрофи на борту човна знаходилися 52 людини. Катастрофа сталася 27 січня 1968-го. Її причини досі не з'ясовані. Підводний човен затонув всього за чотири хвилини.
Незважаючи на те, що пошуки зниклої субмарини почалися відразу після її зникнення з радарів, її так ніколи і не змогли знайти. Остання спроба була здійснена в 1970 році. Серед можливих причин катастрофи називалися зіткнення з іншим судном, вибух торпеди або ракети, технічна несправність. Як зазначає AFP, за допомогою зйомок дронами, можливо, вийде встановити, що саме сталося.
Родичі загиблих французьких підводників розповіли AFP, що зустріли новину про виявлення підводного човна з величезним полегшенням. Судно Seabed Constructor належить приватній американській компанії Ocean Infinity і обладнано підводними камерами, здатними знімати на глибині до 6000 метрів. За допомогою цього судна в листопаді 2018 року було виявлено зниклий аргентинський підводний човен San Juan.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...