Хіти тижня. У голові не вкладається: На Прикарпатті для першачків закупили російські абетки (фото)

Жодної абетки українською мовою для усіх шкіл району не куплено.

На Прикарпатті для першачків закупили російські абетки. Фото: Фейсбук.

У Богородчанах (Івано-Франківська область) районне управління освіти закупило для учнів перших класів НУШ російські абетки та неякісні іграшки за ціною найдорожчих. Про інцидент повідомила на Facebook-сторінці депутат Івано-Франківської обласної ради Марія Рудик, передають Патріоти України.

За її словами, жодної абетки українською мовою для усіх шкіл району не куплено. Також для школярів закупили неякісні іграшки за ціною найдорожчих, які є в продажі. "Русифікацію в Богородчанському районі екс-начальниця Богородчанського управління освіти Оксана Савчук вирішила запровадити починаючи з перших класів НУШ! Все це передала в школи району без накладних і будь-яких підтверджуючих документів!" – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дидактичні матеріали видали дітям на кожен клас по одному комплекту. І тільки за необхідності можуть видати окремо на кожного учня.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...