Хіти тижня. У Києві хворому з підтвердженим Covid-19 у важкому стані медики відмовили у госпіталізації

Пацієнт з підтвердженим COVID-19 знову доставлений додому на самоізоляцію, хоча за наказом МОЗ України він підпадав під клінічні критерії госпіталізації.

У Києві хворого на коронавірус, якого у важкому стані доправили до лікарні, повезли назад додому на самоізоляцію через відмову медиків його госпіталізувати. Про це у Facebook повідомив директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євгеній Черенок, передають Патріоти України.

За його словами, чоловік тривалий час перебував на самоізоляції після контакту з хворою на Covid-19 матір’ю та був під цілодобовим наглядом лікарів. Невдовзі у нього погіршився стан, й інфікованого довелось перевести на стаціонарне лікування.

Згоду на госпіталізацію дала Київська міська лікарня. Втім, зазначає Черенок, спершу виникли труднощі з транспортуванням хворого: у медиків "швидкої" не було засобів індивідуального захисту.

Крім того, у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЕМД) вимагали від пацієнта направлення та лабораторне підтвердження інфікування. Пошуком довідок займалися самі лікарі, які наглядали за чоловіком.

"І найцікавіше – о 19:48 мені зателефонувала лікар ЦПМСД та повідомила, що черговий лікар інфекційного відділення КМКЛ №9 відмовив у госпіталізації (хоча він сам погодив телефоном госпіталізацію після опису лікарем ЦПМСД клініки пацієнта та показників сатурації). Як я зрозумів, лікар приймає пацієнтів тільки із сатурацією менш як 92 (хоча за наказом №722 менш як 93)", – написав Черенок.

Він зазначив, що "пацієнт з підтвердженим COVID-19 знову доставлений додому на самоізоляцію, хоча за наказом МОЗ України він підпадав під клінічні критерії госпіталізації".

"Ось так у нас в Київській області налагоджена госпіталізація пацієнтів з підтвердженим COVID-19 і здається така ситуація по всій Київській області. ...в таких ситуаціях сімейний лікар, який викликає на себе ЕМД для госпіталізації пацієнта з підтвердженим, навіть лише з підозрою на COVID-19, не повинен проходити сім кіл аду, він повинен зателефонувати на "103" і все! Далі система повинна починати працювати самостійно і злагоджено як годинник.

Для цього не треба шукати винних, карати, під час пандемії це ні до чого доброго не приведе, а потрібно протягом тижня скласти та затвердити алгоритм госпіталізації при підтвердженому (підозрі) випадку на COVID-19.

А тепер ще уявіть – це лише один пацієнт, а якщо за добу таких пацієнтів буде 10 – це просто катастрофа!", – додав Черенок.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...