Хіти тижня. У Києві підірвали авто українського розвідника: З'явилися подробиці про підривника

Підозрюваний у підриві автомобіля українського розвідника помер у лікарні в Києві. Під час невдалої спроби закласти вибухівку він підірвався сам і отримав численні поранення.

На українського розвідника в Києві "полювала" російська диверсійна група, яка складалася з двох осіб. Це вдалося встановити в ході вивчення документів диверсанта і перегляду камер спостереження. Вони прибули в Україну без всякої конспірації прямим потягом "Москва-Одеса", написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Приїжджали не перший раз - вже відвідували Україну в 2018-му році. Їм влаштувала запрошення громадянка України, яка мешкає в Києві. Завдяки цьому вони пересувалися безперешкодно. Немає ніяких сумнівів, що ці терористи закинуті і до Києва російськими спецслужбами. Судячи з доказів, в ході поїздок вони вели пошук цілей в районі проживання офіцера спецназу Головного управління розвідки Міноборони, і по місцях прописки ряду керівників Головного управління розвідки МО в одному з мікрорайонів на Харківському масиві", - повідомив Бутусов.

Вдень 3 квітня в машині пересувалися двоє офіцерів ГУР МО, добре відомі в світі спецназу люди. Офіцер, на якого було скоєно невдалий замах, служив свого часу разом з Максимом Шаповалом - командиром спецназу ГУР МО, якого підірвали в Києві в 2017-му році.

"Щодо низької професійної кваліфікації диверсанта: тактика дій російських спецслужб передбачає засилання великого числа агентів. Підбираються такі "яких не шкода" навіть в разі провалу або загибелі, тому підготовку вони проходять короткострокову. Росіяни не ризикують кадровими співробітниками, щоб не було великого резонансу в разі затримання", - додав журналіст.

На його думку, спроби терактів проти командного складу ГУР МО з боку спецслужб РФ показують, що противник намагається зірвати ефективну бойову роботу української розвідки на тимчасово окупованих територіях України.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...