Хіти тижня. У Києві ввели режим надзвичайної ситуації, - прем'єр-міністр Шмигаль

Рішення було прийнято на засіданні уряду ввечері в п'ятницю, 20 березня.

Кабінет міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації через необхідність боротьби з коронавірусом в Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Про це в Telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні уряду ввечері в п'ятницю, 20 березня. Надзвичайна ситуація вводиться на цих територіях для протидії поширенню коронавірусу.

Зазначимо, що надзвичайна ситуація передбачає режим максимальної готовності до небезпеки, координацію всіх зусиль для забезпечення безпеки. Всі системи повинні бути напоготові, влада повинна організувати штаби і інформувати населення. Такий режим може вводитися на рівні місцевої влади.

При цьому, слід відрізняти режим надзвичайної ситуації від режиму надзвичайного стану, який є особливим правовим режимом і має на увазі обмеження конституційних прав громадян.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно