Хіти тижня. У Китаї через знущання вчителя покінчив життя самогубством 13-річний українець (фото)

Поліція Шанхаю відмовляється порушувати справу, свідоцтво про смерть батьків можуть видати тільки за умови, що вони відмовляються від претензій до представників системи освіти.

У Шанхаї відбулася справжня трагедія, 13-річна дитина з українсько-китайської сім'ї вчинила самогубство. Хлопчик викинувся з вікна 13-го поверху, адже більше не міг терпіти знущаньз боку шкільного вчителя. Цю моторошну історію опублікував на своїй Facebook-сторінці Володимир Бойко, пославшись на лист матері загиблого підлітка, передають Патріоти України.

6 вересня ввечері 13-річний Іван Лю не витримав знущань шкільного вчителя і вистрибнув з вікна своєї квартири на 13 поверсі. На руці у хлопчика був ієрогліф "жертва шанхайської освіти". Мати підлітка стверджує, що ці та інші факти доведення до самогубства поліцейські відмовилися відображати в своєму протоколі. Але батько дитини змусив їх зафіксувати дані.

Педагог середньої школи району Пудун міста Шанхай вчитель Чжан постійно знущався над Іваном Лю, від нього страждали також інші учні. Відзначається, що рік тому дівчинка з паралельного класу вистрибнула з шкільного вікна через постійні приниження. Педагог Чжан міг вибити стілець з-під учня Івана Лю неодноразово бив підлітка, штовхав його, а в квітні 2019 року навіть душив хлопчика. Батьки зафіксували факт нанесення дитині тілесних ушкоджень, залучили до конфлікту директора школи. На зустрічі він пообіцяв, що забезпечить безпеку хлопчика, перевівши його в інший клас, і сам особисто гарантує, що з Іваном Лю нічого не трапиться. Але цього не сталося.

Поліція Шанхаю відмовляється порушувати справу, свідоцтво про смерть батьків можуть видати тільки за умови, що вони відмовляються від претензій до представників системи освіти.

Китайські родичі хлопчика безуспішно намагаються ініціювати розслідування.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Підстава для визнання непридатним: Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації

вівторок, 23 квітень 2024, 9:55

В Україні продовжується військовий стан, а також проводиться загальна мобілізація. Усі військовозобов'язані зобов'язані пройти Військово-лікарську комісію (ВЛК). Проте існують хвороби хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у З...