Хіти тижня. "У мене є смак у музиці, в літературі, жінках і в церкві": Чим сьогодні живе переможець "Голосу країни-2017" священик Олександр Клименко (фото, відео)

Крім служіння в храмі УПЦ (МП), отець Олександр викладає в Міжрегіональній академії управління персоналом, викладає християнську етику в школі, а також виконує обов'язки священика тюремного храму в Березанській виправній колонії.

У 2017 році в телевізійному шоу "Голос країни" взяв участь священик Олександр Клименко, який з першого виступу зворушив до сліз суддів, а врешті переміг. Чим живе сьогодні отець Олександр, - передають Патріоти України з посиланням на theLime.

Олександр Клименко народився 1 травня 1983 року в місті Березань Київської області. З дитинства цікавився музикою - співав у церковному хорі та займався вокалом, брав участь в концертах до Дня Перемоги та Незалежності України.

"Моя хресна мама, Оксана Іванівна Шевель, викладач вокалу в місцевому Будинку культури в моєму рідному місті - Березані. Наступним моїм "учителем" став спів - храмовий, естрадний, роковий, народний. Я захоплювався різними стилями, і вони сформували той вокал, який у мене є", - згадував Олександр Клименко в одному з інтерв'ю.

Коли Олександр був у другому класі, він твердо вирішив, що хоче бути священиком. Однак батьки сприйняли це негативно й не підтримали його прагнень.

Світську освіту він отримав, закінчивши Київський національний економічний університет, а релігійну - в Київській духовній академії та семінарії. У священний сан був посвячений в 2007 році Митрополитом Володимиром. Крім служіння в храмі, отець Олександр викладає в Міжрегіональній академії управління персоналом, викладає християнську етику в школі, а також виконує обов'язки священика тюремного храму в Березанській виправній колонії.

Участь в "Голосі країни"

Взимку 2017 року Клименко вирішив спробувати свої сили в сьомому сезоні пісенного телешоу "Голос країни". Але він не ставив собі за мету стати артистом. Своїми виступами він хотів показати, що є й інше життя, а також знайти особливий підхід до людей, щоб його почули.

На сліпих прослуховуваннях він виконав пісню Миколи Мозгового "Материнська любов". Першим до нього повернувся Потап, потім Сергій Бабкін і Джамала, а на останніх секундах - Тіна Кароль, яка протягом усього виступу не могла стримати сліз. Саме її отець Олександр обрав у якості зіркового тренера. Під час вокальних боїв Олександр Клименко вразив суддів зворушливим виконанням пісні Shape of my heart всесвітньо відомого співака Стінга. А під час наступного етапу конкурсу - нокаутів - отець Олександр виконав пісню "Мить" українського рок-гурту "Океан Ельзи".

Врешті Клименко переміг на шоу, завоював звання "голосу країни" та отримав квартиру в Києві. Запис пісні, тримісячну ротацію на радіо "Хіт ФМ" та зйомку кліпу отець Олександр віддав своїй суперниці - Інгрет Костенко з команди Потапа. Відмовився він також від контракту та сольного туру. Життя після шоу

Після участі в шоу Олександр Клименко кілька разів відзначився неоднозначними висловлюваннями, якими спровокував критику на свою адресу. Зокрема, священика звинувачували в образах активістів Майдану, пропаганді РПЦ та образах віруючих інших конфесій.

Пізніше Клименко запевнив, що жодним чином не хотів образити Героїв Небесної Сотні, а пост у Facebook, який викликав бурхливу реакцію суспільства, опублікував ще за два тижні до розстрілів на Майдані. До того ж в ньому чоловік нібито відреагував на дії Арсенія Яценюка і його фразу "Куля в лоб, так куля в лоб", а не на діяльність активістів в цілому.

Незважаючи на те, що в житті отець Олександр говорить українською, він є членом УПЦ Московського патріархату (МП). У 2017 році він навіть брав участь в мітингу під Верховною радою, організованому УПЦ МП.

В одному з інтерв'ю на запитання, чому він робить вибір на користь МП, Клименко відповів: "Тому що я - людина зі смаком. У мене є смак у музиці, в літературі, жінках (я обрав жінку, яку вважаю найкращою донині - свою дружину). Так от, і в церкві у мене також є смак. Я залишаюся вірним найсерйознішій та наймолитовнішій релігійній структурі в нашій країні. Для мене ПЦУ - це поки організація з поганим смаком [...] Я не відчуваю гармонії, музики та чистих акордів в тому, що робить, що говорить і як функціонує ПЦУ".

У 2020 році, під час пандемії коронавируса, Клименко навіть зняв кліп, присвячений хворим на Covid-19 монахам Києво-Печерської Лаври. Зазначимо, що відео знімалося безпосередньо в галереях Лаври. Особисте життя

Отець Олександр щасливий у шлюбі з дружиною Світланою, разом вони виховують чотирьох дітей. Фотографіями родини отець Олександр часто ділиться в соцмережі Facebook.

У 2017 році спробувала свої сили в шоу "Голос. Діти-4" і 7-річна донька Олександра Клименка Анна. На "сліпих прослуховуваннях" вона виступила з піснею Миколи Мозгового "Рідний край", але жоден тренер до неї не повернувся. Відповідно, дівчинка не пройшла до наступних етапів.

Сьогодні священик живе звичайним життям - проводить служби, допомагає дружині по дому та у вихованні дітей, іноді подорожує. Він не гастролює країною, але спів та музика досі залишаються в його житті. На сторінці в соцмережі багато розмірковує, пише про духовне життя.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:28

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України. Водночас, усі жінки від 18 до 60...