Хіти тижня. У мережі показали, як зараз виглядають найзабрудненіші радіацією місця Чорнобильської зони (фото)

Місцева медсанчастина, окремі блоки станції, звалище брухту металу, місце відстою техніки і завод на околиці міста Прип'ять...

У мережі показали фото найзабрудненіших радіацією місць чорнобильської зони. Знімки виклав у себе в Twitter користувач "Бабак з агорафобією", передають Патріоти України.

"Запилю тред про те, як виглядають найбрудніші місць зони відчуження зараз. Звичайний турист може потрапити тільки в одне з них, СМЧ-125, з нього і почнемо ... До 2016 року ще можна було потрапити до підвалу санітарно-медичної частини, де зберігається одяг перших ліквідаторів. Потім ми підвал прикопали", - зазначив він.

"Третя черга будівництва ЧАЕС, 5-ий і 6-ий енергоблоки. Були майже готові до запуску, але за рішенням Кучми електростанція назавжди припинила роботу. А кабелі та обладнання розкрадали ще багато поколінь тих, хто прийшов за ним", - написав блогер.

"Цех дезактивації №1. Прямо біля 4-го блоку. Найбрудніший лом кольорових металів, які є в світі. Включаючи залишки вертольота, що впав. За огорожу краще не заходити. Цех дезактивації №2 "Діброва". Найдальша точка, реально безлюдного місця. Під бетонної кришкою сотні тонн кислоти, якою мили автомобілі, що брали участь в усуненні наслідків аварії", - пише він.

Він уточнив, що стоянка кинутого транспорту у ЧАЕС настільки забруднена, що автомобілі світяться, якщо до них наблизитися.

"Кладовище техніки "Розсоха-2". Залишилося небагато, велика частина утилізована. Якщо бачиш тут кольоровий метал - обходь стороною. Багато корпусів автомобілів на моїх фотографіях світилися блакитним світлом", - розповів блогер.

Також він виділив до кінця недосліджене місце, де знаходитися вкрай небезпечно - завод "Юпітер", де в підвалах зберігається невідома рідина.

"Завод "Юпітер" на околиці Прип'яті. Сховище рідких радіоактивних відходів. У підвалах знаходиться рідина невідомого походження. Масштабна система підземних споруд, точна кількість входів і виходів в які достовірно невідомі", - пише він.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...