Хіти тижня. У Середземному морі дайвери знайшли Єгипетську Атлантиду (фото)

Більше тисячі років тому місто пішло під воду внаслідок стихійного лиха і з тих пір зникло з усіх карт.

Вчені підтвердили - в Середземному морі дайверами два роки тому була знайдена Єгипетська Атлантида. Після більш ретельних досліджень вдалося навіть відновити історію невідомого міста, передають Патріоти України.
Більше тисячі років тому місто пішло під воду внаслідок стихійного лиха і з тих пір зникло з усіх карт. З моменту знаходження перших слідів міста у 2000 році, вчені почали ретельне його вивчення. Під час останнього занурення вони вирішили використовувати нову апаратуру - спектрометри дозволяють зазирнути всередину морського дна. Вже перше сканування показало наявність величезних будівель, покритих тисячолітніми відкладеннями і водоростями. Дайвери вже бачили із поверхні залишки колон і статуй, але тепер вони змогли оцінити розміри будівель. Судячи з усього, тут був головний храм стародавнього міста.

Підводні розкопки виявили під шарами водоростей золоті монети епохи Птолемея і ювелірні вироби. Їм більше 2000 років. Поруч з храмом також були знайдені кістяки древніх кораблів. Це говорить про те, що храм знаходився на березі бухти, можливо поруч з ним був порт.

Останні дослідження показали, що разом з Геракліон стихія поглинула і сусіднє місто - Канопа. Будівлі знаходяться під водою на глибині до 50 метрів.


Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...