Хіти тижня. У скільки обійшовся політ Зеленського в Оман: Спливли ціни і фото салону літака

Стало відомо скільки коштував переліт президента України Володимира Зеленського з відпочинку в Омані у Київ. Про це повідомили журналісти texty.org.ua, передають Патріоти України.

Зеленський повернувся в Україну з відпочинку в Омані майже через добу після трагедії з літаком МАУ, прилетів чартерним рейсом 9 січня о 2:37 ночі. Літак приземлився в аеропорту “Київ” (Жуляни).

Водночас прес-служба президента ще вранці 8 січня повідомила, що глава держави негайно повертається в Україну з Оману.

Дані про прибуття літаки в Жуляни (Київ) свідчать про те, що президент прилетів чартером Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000, з хвостовим номером 9H-VJN.

Вартість оренди чартеру може становити 11,5 тисяч доларів на годину. Враховуючи, що з Оману до Києва літак летів 7,5 годин, Зеленському переліт обійшовся приблизно в 86 тисяч доларів.

Графік замовлень цього літака свідчить про те, що чартер, найімовірніше, було замовлено ще до авіакатастрофи в Ірані. За кілька днів до цього на літак замовлень не було. 4 січня він був в Стокгольмі, а 7 січня – полетів до Москви.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...