Хіти тижня. У це важко повірити! Вчені заявили, що 50 осіб у світі мають "золоту" кров

За словами вчених, 50 щасливчиків планети Земля мають унікальну кров. Стало відомо, які переваги вона має, повідомляють Патріоти України.

Нещодавно вчені заявили, що в світі існує близько п'ятдесяти осіб з так званою "золотою" кров'ю. Йдеться про кров нульового резус-фактору. Такі люди є універсальними донорами. Їх кров можна переливати всім.

Як відомо, люди мають або позитивний, або негативний резус-фактор. Це означає, що "змішувати" кров у разі необхідності треба з відповідним резус-фактором. Позитивний з позитивним, негативний з негативним. У цій ситуації є ще інша сторона медалі. Якщо власник крові з нульовим резус-фактором серйозно захворіє, він зажадає кров теж з нульовим резус-фактором.

Крім того, у пари з різними резус-факторами можуть виникнути проблеми при плануванні народження дитини. Якщо ж власник або власниця позитивного або негативного резус-фактору заводить дітей з кимось, у кого "золота" кров, проблем не виникає.

Варто відзначити, що вперше про "золоту" кров стало відомо в 1961 році. Тоді у австралійської аборигенки виявили кров з нульовим резус-фактором. У результаті вчені почали шукати людей з такою унікальною кров'ю.

Так, незважаючи на те, що таких зараз нараховано близько 50, тільки 9 з них є донорами крові. До слова, не всі власники "золотої" крові почуваються комфортно. Житель США Томас з нульовим резус-фактором змушений завжди жити в страху. Страх йому нав'язали батьки, які надмірно хвилюються через його здоров'я.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...