Хіти тижня. Україна йде на радикальні заходи через ситуацію з коронавірусом: Глава МОЗ звернувся до співгромадян (відео)

Глава МЗС закликав українців бути більш відповідальними - носити маски, дотримуватися дистанції, використовувати антисептики і мити руки.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про те, що в Україні почалася підготовка до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19. Про це він заявив у своєму відеозверненні до українців, опублікованому на Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні у нас зайнята 21 тисяча ліжок ... Вже зараз ми починаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19", - сказав Степанов.

Степанов також закликав підтримати українських медиків дотриманням протиепідемічних заходів. "Навесні в соцмережах були дуже популярні флешмоби з підтримки медиків. Зараз ситуація значно гірша, і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки. Я не про флешмоби. Я говорю про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити поширення захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків. Якщо ми і далі будемо ігнорувати правила протиепідемічної небезпеки, то ситуація швидко вийде з-під контролю", - попередив він.

Степанов додав, що зараз багато країн знову впроваджують жорсткі карантинні заходи, але їх економіки більш підготовлені, ніж українська. "Однак для нашої економіки - це буде катастрофа", - сказав глава МОЗ.

Він також розповів про роботу, яку за півроку виконав МОЗ для мінімізації наслідків епідемії та підготовки медичної систему. "Сьогодні у нас зайнята 21 тисяча ліжок. Уявіть собі, якби кількість ліжко-місць в лікарнях залишилася такою ж, як була навесні. Це вже були б десятки тисяч смертей. Вже зараз ми починаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19 ", - зазначив Степанов.

Він вкотре закликав українців бути більш відповідальними - носити маски, дотримуватися дистанції, використовувати антисептики і мити руки. "Тому що це саме той випадок, коли наше життя залежить від нас самих. Будьте пильні і обережні. МОЗ продовжує роботу по налагодженню системи охорони здоров'я, а й громадяни повинні бути відповідальними. Бажаю всім міцного здоров'я", - резюмував глава МОЗ.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...