Хіти тижня. Україна в скорботі: Померла народна артистка України, яку всі любили (фото)

У Києві на 92-му році життя померла народна артистка України, театральний педагог і талановита актриса Валентина Іванівна Зимня. Про це розповів один з її учнів В'ячеслав Соломка на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Валентина Зимня народилася 14 січня 1928 року в селі Вишнівчик Хмельницької області. В 1950 році вона закінчила Київський театральний інститут. Багато років пропрацювала актрисою Чернівецького українського музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської. З 1969 року стала викладати в Київському університеті театру, кіно і телебачення. Вона випустила 8 курсів.

На її рахунку багато головних ролей в популярних театральних постановках, а також ролі в кіно. Вона знялася у фільмах: "Вовчиця", "Маріанна", "Платон мені друг", а також в серіалах: "День народження Буржуя", "Смерть шпигунам!", "Повернення Мухтара", "Леді Бомж", "Лісовик".

У 1960 році вона отримала звання народної артистки УРСР, також на її рахунку три ордени княгині Ольги – першої, другої і третьої ступеня за значний внесок у розвиток національної культури, вагомі творчі здобутки і високий професіоналізм.

"Моя і наша театральна мама! Валентина Іванівна Зимня! Велика! Одна з останніх великих! Вона повірила колись у мене і дала дорогу в професію! Вона виховала понад 200 акторів! Сьогодні на 92-му році життя вона пішла. Валентина Іванівна, спасибі Вам за все! Ваші уроки і Ваша ЛЮБОВ залишаться з нами назавжди!!!" - написав В'ячеслав Соломко.

Серед її учнів також – Анатолій Гнатюк, Євген Нищук, Сніжана Єгорова, Лілія Ребрик, Андрій Вовкун, Андрій Середа, Інна Капінос, Олесь Санін, Петро Мага та багато інших.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...