Хіти тижня. Українець втратив велику суму з картки "ПриватБанку", шахраї обійшли ліміт. Фінустанова не збирається нічого компенсовувати

Житель Дніпра лишився великої суми грошей через шахраїв. З його картки Приватбанку вивели одним платежем понад 7 тисяч гривень. Але в банку вважають, що клієнт сам винен у втраті коштів. Про це йдеться в публікації на популярному сайті Minfin, зазначають Патріоти України.

Євген з Дніпра розповів, що з його карти універсальної було здійснено списання коштів на суму у 250 євро (7552,87 гривні). Як було зазначено в повідомленні, цією сумою була оплачена якась комп'ютерна техніка.

Однак сам власник карти стверджує, що він не здійснював ніяких покупок.

Мало того, з цією карткою він не здійснював ніяких покупок і транзакцій в Інтернеті. І на ній був встановлений ліміт у розмірі 100 доларів.

Кошти з його картки були списані без підтвердження власника картки, а також без контрольного дзвінка з банку.

Євген відразу зв'язався з оператором гарячої лінії та карту тимчасово заблокували.

Того ж дня він звернувся в поліцію і подав заяву за фактом шахрайства з боку невідомих осіб.

Тепер він намагається з'ясувати, чому не було підтвердження даної операції ні в повідомленні, ні телефонного дзвінка, ні навіть в додатку. І як він тепер зможе отримати назад свої гроші.

Що кажуть у Приватбанку

У банку стверджують, що клієнт швидше за все сам дав свої дані стороннім особам з необережності.

"Якщо ви не проводили прив'язку карти на сайті, то це зробив хтось інший, що своєю чергою може означати тільки одне - дані карти відомі третім особам з необережності, або більш витонченими методами. Отримати такі дані може тільки власник картки", - вважають у банку.

Також наголошується, що карта могла бути прив'язана на сайті та при цьому автоматично було дано згоду на наступні списання з неї без додаткового підтвердження. І такий спосіб оплати не суперечить правилам платіжних систем.

"У подібних випадках, за зверненням клієнта, ми можемо подати заявку на оскарження платежу в міжнародну платіжну систему, що ми й зробили у вашому випадку", - додали в ПриватБанку.



Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...