Хіти тижня. Українські заробітчани рвонули додому: У Польщі коронавірус вбив ще одну людину

У польському Любліні 66-річний чоловік помер від коронавірусу, ставши вже третьою жертвою пандемії в країні.

Про це в неділю, 15 березня, повідомляє в Twitter пресслужба Міністерства охорони здоров'я Польщі. Число заражених збільшилася до 103 осіб, що викликало масове повернення на Батьківщину українських заробітчан, передають Патріоти України з посиланням на Страну.

"Є десять нових випадків зараження коронавірусом. Три випадки стосуються Мазовецького воєводства (Варшава), одинПідкарпатського (Жешув), і по два випадки в Нижньосілезькому (Вроцлав), Лодзінському (Лодзь) і Люблінському (Люблін) воєводствах. У лікарні Любліна від коронавірусу помер 66-річний чоловік", – сказано в повідомленні.

У зв'язку з карантином у Польщі і стрімким поширенням хвороби українські заробітчани почали масово повертатися на Батьківщину.

У країні припиняють роботу цілі галузі економіки, особливо в сфері послуг, де традиційно працює багато трудових мігрантів з України. Багато фірм пішли на карантин або ж скоротили іноземних працівників.

Відзначається, що в Польщі працюють понад 2 млн громадян України. Багатьох карантин позбавив заробітку.

"Ця "корона" зламала всі мої плани і змушує повернутися додомучерез карантин тимчасово закривають завод із пакування, на який я влаштувався в лютому, знайти нову роботу непросто", – розповів українець Ігор Білас.

У салонах краси і у приватних майстрів, якими працюють багато українців в Польщі, роботи теж сильно зменшилася. "Купа відмін, тому що закрили університети, люди поїхали. В салоні краси порожнеча, як ніколи. Майстри просто сидять", – розповіла перукарка з Познаня Анастасія Нестеренко, яка збирається повернутися в Україну, щоб заощадити на житлі.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...