Хіти тижня. Український письменник, який витратив 30 тисяч на лікування COVID-19, звинуватив владу в брехні (фото)

Викладач одного з хмельницьких вишів, письменник Богдан Теленько заплатив близько 30 тисяч гривень за лікування від коронавірусу, поки перебував у стаціонарі. В інтерв'ю "Главкому" він заявив, що влада дурить українців, коли говорить про безкоштовне лікування, передають Патріоти України.

Теленько провів в стаціонарі Старокостянтинівської районної лікарні 26 днів, сім з яких – на кисневому концентраторі. Потрапив він туди наприкінці вересня.

Письменник вказав на помилки влади в боротьбі з пандемією. За його словами, замість того, щоб вести активну просвітницьку діяльність, вона набиває гулі через свій непрофесіоналізм і відсутність системного підходу до вирішення складної проблеми.

Апогеєм він назвав заяви чиновників Міністерства охорони здоров'я про те, що пацієнти не повинні оплачувати своє лікування на стаціонарі.

Теленько заявив, що це є брехнею і показав чеки з переліком препаратів, які йому прописували медики. За його словами, за приблизними підрахунками він витратив на лікування близько 30 тисяч гривень.

"Але я вдячний, що комп'ютерна томографія обійшлася в 750 гривень, а в 1200, як в хмельницьких лікарнях", – зазначив письменник з іронією. Теленька підкреслив, що владі слід бути чеснішою з людьми і тоді буде відповідна реакція.


В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...