Хіти тижня. Українським водіям готують "сюрприз" з техоглядом: Що треба знати

На розгляд Верховної Ради винесуть новий законопроект про повернення раніше скасованого в Україні обов'язкового техогляду для всіх легкових автомобілів. Про це заявив міністр Владислав Криклій, передають Патріоти України.

За підсумками зустрічі з послом Європейського союзу в Україні Матті Мааскісом, Криклій пообіцяв врахувати зауваження представників ЄС до закону. Міністр також нагадав, що повернення техогляду - одна з умов угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше в парламент вже вносилися законопроекти про правила техогляду, однак вони не влаштовували ЄС як потенційно корупційні.

"Буде проект закону про загальнодержавний технічний огляд - але це буде не в тому вигляді, як це було, коли до цього були причетні поліцейські. Зокрема, ніяких монополій в ньому не буде", - зазначив міністр.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...