Хіти тижня. Українців зобов'язали платити за лічильники: Експерти пояснили, що треба робити

Українців зобов'язали раз на три-чотири роки проводити перевірку лічильників гарячої та холодної води. Якщо цього не зробити, комунальники погрожують ігнорувати показання приладів і нараховувати оплату за найвищим тарифом, передають Патріоти України.

Роботи мають проводити спеціалізовані організації, у яких є ліцензія. Поки проводиться перевірка лічильника, платити за воду доведеться за середньомісячними показниками приладу за останні три місяці.
У "Київводоканалі" повідомили, що для перевірки лічильник води треба буде зняти і відправити у сервісний центр. У Києві перевірка разом із демонтажем і монтажем коштуватиме 457,73 грн: зняти і поставити – 380,94 грн, перевірка – 76,79 грн.

Проте в одному з ОСББ голова порадив мешканцям будинків, зданих в експлуатацію п'ять, сім і десять років тому, поставити нові прилади.

"Нам прийшла розсилка від глави нашого об'єднання мешканців про те, що треба зробити перевірку лічильників, оскільки їх від часу здачі будинків в експлуатацію ніхто не чіпав. Наш голова порекомендував купити і поставити нові: мовляв, так буде дешевше і швидше – новий коштує від 300 грн і його можна не перевіряти так часто", – зазначила мешканка Ірпеня Тетяна Жиліна.

У "Київводоканалі" також додали, що якщо при заміні лічильника власник не поставить новий протягом 14 днів на абонентський облік, оплату за холодну воду йому нараховуватимуть за затвердженими законом середньомісячними нормами: 2,4 кубометри на людину за наявності централізованого гарячого водопостачання або ж 4 кубометри на людину за відсутності централізованого гарячого водопостачання.

Джерело: Обозреватель

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...