Хіти тижня. "Унікальний лікар зібрався виїхати з України через зарплату в 8 тис. грн", - Голубовська (відео)

Медикиня назвала відтік кадрів головною проблемою української сфери охорони здоров’я.

Ольга ГолубовськаІнфекціоністка Ольга Голубовська розповіла про те, що унікальний лікар, який рятує людей за допомогою екстракорпоральної мембранної оксигенації, зібрався виїхати з України через зарплату в 8 тис. грн. Про це вона повідомила під час передачі на телеканалі Кyiv Live, передають Патріоти України.

Медикиня назвала відтік кадрів головною проблемою української сфери охорони здоров’я. "Багато виїхало – це не те слово. Я сьогодні буквально розмовляла з людиною. Він – біолог великого такого рівня, бере участь постійно у порятунку хворих за допомогою екстракорпоральної мембранної оксигенації. Це дуже копіткий, дорогий захід, що вимагає цілодобового перебування там лікарів. І ось він каже: ми врятували жінку, недавно про це говорили. Це перший випадок дорослого в Україні, якого врятували таким способом. Він каже: "Ми місяць до неї їздили, і на таксі, зрозуміло. Йому на картку прийшло 8 тис. грн", – уточнила вона.

Після цього лікар заявив, що поїде з України. "Людина дуже грамотна, без нього цю процедуру зробити буде неможливо. Ну, це ж взагалі... Зарплати у лікарів менші, ніж допомога з безробіття", – сказала Голубовська.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...