Хіти тижня. Усе через Ла Нінья: Вчені попередили про велике похолодання у 2021-му році

Наступний рік може бути холодніше, ніж поточний. Про це попередив член-кореспондент Російської Академії наук (РАН) Ігор Мохов, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

За його словами, 2020-й почався в фазі Ель Ніньо. Це коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що надає помітного впливу на клімат. А закінчиться рік в фазі Ла Нінья - це більш холодний аналог Ель Ніньо. Тобто, уточнив Мохов, 2021-й рік може бути холодніше, ніж цей.
Також, за словами вченого, в роки, подібні нинішньому, відбувається більша кількість екстремальних погодних подій - в порівнянні з роками, коли Ель Ніньо і Ла Нінья знаходяться в нейтральних фазах. Нагадаємо, цей рік побив кілька температурних рекордів. Так, минулий вересень став найтеплішим за всю 130-річну історію метеорологічних спостережень.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...