Хіти тижня. Усе не так, як ви вважали: Японці побудували справжню карту Землі (фото)

Карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною!

Багато хто в курсі, що звична нам карта світу не надто вірно відображає реальне співвідношення площ країн, а тим більше морів і океанів. Використання проекції Меркатора призводить до появи безлічі спотворень, коли, наприклад, Гренландія виглядає крупніше Австралії... Принципово нова проекція, запропонована японськими дизайнерами, дозволила побудувати найточнішу карту світу, яку коли-небудь бачило людство, повідомляють Патріоти України.

Традиційна карта світу будується старовинним способом, при якому зображення з поверхні глобуса переноситься на пласку карту з використанням проекції Меркатора. Як результат, ми отримуємо на карті Гренландію в кілька разів більшу за Австралію, тоді як насправді Гренландія втричі менше.
А ось карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною! Тут пропорції суші і води залишаються незмінними і відповідають тому, що ми бачимо і на глобусі. За цю розробку компанія AuthaGraph отримала престижну нагороду - Japanese Good Design Award.
Автор нової революційної проекції - Хаджиме Нарукава. Суть його ідеї в тому, що сферичну поверхню глобуса розбивають на 96 трикутників. Потім йде оригінальний процес перенесення зображення на площину шляхом комбінування різних способів проектування через проміжні об'єкти. Таке «багатошарове відображення» знижує число помилок і жахливих спотворень, які виникають при традиційному розгортанні поверхні глобуса в пласку карту.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...