Хіти тижня. Уже скоро: Вчена заявила про "біологічне диво" від коронавірусу

"Біологічним дивом", яке зупинить пандемію коронавірусу, може стати тривала тепла погода або ослаблення вірусу при переході від людини до людини. Таку думку озвучила докторка біологічних наук, професорка Школи системної біології GMU (США) Анча Баранова, передають Патріоти України.

"Швидке закінчення епідемії можливе, якщо якесь диво трапиться. Під дивом я маю на увазі біологічне диво. Раптом вірус ослабне або погода буде сонячною і теплою два тижні. Так буває, що початок квітня такий спекотний, так у нас буває. Може виявитися, що дні стануть теплими, і в денний час почнеться більш швидка стерилізація навколишнього середовища від вірусу. Як я вже пояснювала, вірус "висихає" на сонці", – пояснила Баранова.

Також, за її словами, хвороба може мутувати, стане менш "злою" і за рахунок цього знизиться число важких випадків. На думку біологині, є ще один варіант швидкого закінчення епідемії: якщо зараз міжнародна система охорони здоров'я знайде вакцину від цього вірусу, виробництво вакцини зможуть масштабувати і почати лікування по всьому світу.

"Якщо щось одне з двох станеться: буде розгорнуто засіб швидкого лікування або якесь біологічне диво. Якщо ж всі чинники залишаться такими ж, то навряд чи через два тижні в США всі штати будуть відкриті", – резюмувала вона.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...