Хіти тижня. В Єгипті розпечатали десятки саркофагів, яким 2,5 тис. років - знахідки здивували багатьох (фото)

У некрополі фараонів на південь від Каїра виявлені близько сотні саркофагів з муміями і десятки позолочених статуй, які відносяться до династії Птолемеїв, що правила в Стародавньому Єгипті понад 2,5 тисячі років тому. Про це повідомив на прес-конференції міністр старожитностей і античності Халед ель-Анані, передає видання Daily Mail, передають Патріоти України.

Не менш 100 стародавніх гробів, в деяких з яких були мумії, і близько 40 позолочених статуй було знайдено в трьох могильних валах на глибині 40 футів (близько 12 метрів) у великому некрополі, який колись був давньою столицею Єгипту Мемфісом.

За словами Халеда ель-Анані, виявлені предмети належать до династії Птолемеїв, яка правила Єгиптом близько 300 років - приблизно з 320 р. до н.е. е. до 30 р. до н.е.. "Саккара ще не розкрила всього його змісту. Це скарб", - сказав він церемонії відкриття.

Саркофаги і статуї, захоронення понад 2500 років тому, було виставлено на імпровізованій виставці біля підніжжя знаменитої ступінчастої піраміди Джосера в Саккарі.

Артефакти будуть передані як мінімум в три каїрських музеї, включно з Великим Єгипетський музей, який будується біля знаменитих пірамід Гізи. Міністр додав, що цього року буде оголошено про ще одну знахідку в некрополі Саккара.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...