Хіти тижня. В одній з найбідніших країн Африки відкрили гору, що на 90% складається із золота

Конголезькій владі довелося вжити екстраординарні заходи і накласти заборону на золотодобування після того, як в країні була виявлена гора, породи якої, за попередніми оцінками, на 90% складаються з золота, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Тисячі людей вже наповнили підніжжя гори Лухіхі, розташованої в провінції Південне Ківу. Лопатами, кирками, а часом і просто руками вони намагаються добути багату золотом руду.
Журналісти, які побували на Лухіхі, заявляють, що своїми очима бачили, що навіть при самому примітивному промиванні гірська порода дає 60-90% золота.Урядовий указ наказує всім покинути Лухіхі і її околиці. Виключення не зроблено навіть для військовослужбовців, які охороняють золотошукачів.
Влада має намір провести належну реєстрацію всіх, хто має намір видобувати золото в цьому районі, і контролювати здачу дорогоцінного металу в державну казну.Надра Демократичної Республіки Конго (ДРК) багаті природними ресурсами. У цій африканській країні видобувають золото, алмази, нафту, олово, вольфрам, тантал. У надрах ДРК - майже половина світових покладів уранових руд. Але все одно ДРК є однією з найбідніших країн у світі: до 96% конголезців не знають, що таке медицина, водопровід або електрика. Виною всьому - спадщина режиму президента Мобуту Секо, який правив країною до 1997 року і фактично інституціоналізованою корупцію, а також дії уряду, який серед іншого закриває очі на те, що видобуток корисних копалин ведеться нелегально або за допомогою корупційних схем, а виручені гроші поповнюють не держбюджет, а скарбнички приватних корпорацій і незаконних збройних формувань.
Напевно в найшвидшому часі частки трагедії конголезького народу у вигляді золота, видобутого ним з гори Лахіхі, виявляться в найнесподіваніших куточках світу - від кілець на пальцях найкрасивіших жінок світу до мікросхем ігрових приставок в дитячих кімнатах добропорядних європейських родин.


В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...