Хіти тижня. "В Ухані, очевидно, мав місце "біологічний Чорнобиль": Вчені з Китаю втекли на Захід і розповіли правду про коронавірус

Китайська влада знала про новий коронавірус раніше, ніж повідомила всьому світу.

Про це в інтерв'ю американському телеканалу Fox News заявила вірусолог з Гонконгу Лі-Мен Янь, яка втекла в США для того, щоб розповісти правду про дії влади на початку епідемії коронавіруса, передають Патріоти України.

Лі-Мен Янь вилетіла в США, заздалегідь підготувавши план втечі. Сама вона вважає, що їй загрожує небезпека. Коли вона вилітала в США, вона усвідомлювала, що її можуть посадити до в'язниці або зробити «зниклою».
Вірусолог розповіла, що була одним з перших учених, які займалися вивченням COVID-19. Її науковий керівник з референтної лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доручив їй досліджувати випадки захворювання, схожі на коронавірус SARS-CoV-2. За словами вірусолога, експерти ігнорували результати її досліджень, які могли б надалі врятувати життя.
Друг вченого з Центру по контролю і профілактики захворювань 31 грудня повідомив їй, що вірус може передаватися від людини до людини, однак її науковий керівник «тільки кивнув». Пізніше вірусолога нібито просили бути обережніше і мовчати.
Представники ВООЗ відкинули звинувачення в приховуванні інформації. Там відзначили, що Лі-Мен Янь ніколи не працювала безпосередньо на цю організацію. У посольстві Китаю в США заявили, що влада Піднебесної оперативно відреагувала на спалах.
Інформацію Лі-Мен Янь підтвердив Стівен Беннон, який до серпня 2017 року працював на посаді головного стратега Білого Дому (по суті, ключового радника Трампа). В інтерв'ю Daily Mail він заявив, що ряд вчених з Уханьского інституту вірусології (де, імовірно, вивчалися ковідо-подібні віруси) в середині лютого втекли на Захід і зараз дають свідчення для ФБР, МІ-6 та інших спецслужб. «Цей інститут управляється з рук геть погано», - каже Беннон, натякаючи на проблеми китайців з безпекою.

«Західні уряди збирають все більше доказів, що первинна версія Пекіна, ніби "коронавірус виник на мокрому ринку в Ухані", невірна», - стверджує Беннон.

На думку політтехнолога, витік коронавіруса з Уханьского лабораторії стався після ненавмисної помилки в ході експериментів по розробці вакцини від аналогічних хвороб. "Зараз спецслужби США, Британії та Європи продовжують слідство у цій справі ... Результати, думаю, будуть шокуючими", - вважає Беннон.

«В Ухані, очевидно, мав місце "біологічний Чорнобиль", і його епіцентр - Уханьський вірусологічний інститут. І як і в випадку з Чорнобилем, уряд спочатку намагався приховати трагедію ... Якби про неї повідомили в грудні, то можна було б врятувати 95% загиблих від ковіда і уникнути економічних збитків», - стверджує політтехнолог.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...