Хіти тижня. В Україні повернуть техогляд авто: До чого готуватися власникам

Чиновники прагнуть відновити обов'язковий техогляд для легкових авто вже наступного року, передають Патріоти України,

З 2020 року Українські державники хочуть відновити технічний огляд автомобільного транспорту, який був відмінений в 2011 році. Про це сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він повідомив про те, що в асоціації з ЄС таке положення начебто обов’язкове. Тож наступного року такий законопроект буде ухвалено, сподівається Криклій. Насправді ж в тексті Угоди про асоціацію з ЄС техогляд не згадується взагалі. Він регламентується Директивою 2014/45/ЄС яка є обов’язковою для виконання лише державами-членами ЄС.

Незважаючи на те, що про повноцінне членство України в ЄС поки що мова не йде, а за офіційними даними поліції кількість ДТП, що виникає через поганий технічний стан значно менше 1%, міністр Криклій вважає за доцільне відновити корупційну схему яка була відмінена в 2011 році.

“Для цього потрібно підготувати інфраструктурне середовище. Поступово буде впроваджено, починаючи з переобладнаних машин, тих, які вперше ввозять, вживанні автівки, ввезені із-за кордону автомобілі”, – зауважив він.

Криклій сподівається, що з корупцією в цій сфері дозволить боротися відеофіксація процедур техогляду. Раніше повідомлялося, до 1 січня 2022 року перевірка автомобілів на придатність до експлуатації буде проводитися тільки у випадку реєстрації або перереєстрації, зміни власника, зміни систем або їх складових, що впливають на безпеку дорожнього руху, або виїзду за кордон (до 1 січня 2022 року – добровільно, а з 1 січня 2022 року – в обов’язковому порядку).

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...