Хіти тижня. В Україні призупинили видачу біометричних паспортів: Що відбувається

В Україні державне підприємство (ДП) "Документ" з 27 квітня по 2 травня перестане видавати біометричні паспорти з технічних причин, повідомляють Патріоти України.

Так, усі центри "Паспортний сервіс" перестануть оформлювати і видавати біометричні документи (закордонний паспорт, ID-карту, вид на проживання) з 27 квітня (починаючи з 17:00) і до 2 травня (до 8:00).

"Просимо вибачення за незручності і врахувати цю інформацію при плануванні оформлень біометричних документів та їхнього отримання під час подорожей за кордон у ці дати", — повідомляється на офіційному сайті підприємства.

Зазначимо, отримавши біометричний паспорт, українці можуть без віз подорожувати до країн Європейського Союзу.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...