Хіти тижня. В Україні знизили ціни на газ для населення: Скільки доведеться платити

Уряд і «Нафтогаз» погодили зменшення ціни газу для населення і теплової генерації на травень до 8247 грн за тис. куб. м.

Враховуючи зниження цін на газ на європейському ринку, в кінці квітня Кабінет міністрів і національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» погодили зниження регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень поточного року до 8,247 тис. грн за тис. куб. м з 8,55 тис грн, передають Патріоти України.

Прес-служба «Нафтогазу» зазначає, що за дорученням Кабінету міністрів України компанія «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення і теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна).

Цей механізм передбачає такий підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів нижча за встановлену в постанові Кабміну від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості перевищить встановлений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни в діючі договори на продаж газу між «Нафтогазом» і усіма контрагентами, які купують газ відповідно до вимог «Положення про покладення спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» будуть внесені протягом травня поточного року, сказано в повідомленні.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...