Хіти тижня. В Україну повернеться спека, але ненадовго: Синоптик заінтригувала прогнозом (карта)

До кінця тижня, 10-11 травня, в Україну повернеться тепла погода, температура повітря підвищиться до +25 градусів. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України.

За її словами, в п'ятницю, 8 травня, можливі опади у деяких регіонах України на схід від Дніпра. На Заході серйозних дощів не обіцяють. Температура вже почне потроху підвищуватися, однак вночі ще буде холодно.

Вдень 8 травня прогнозується +13 +17 градусів, у Сумській, Чернігівській та Харківській областях трохи прохолодніше - +10 +14 градусів. У Києві також трохи потеплішає, до +14 градусів.

Надалі потепління прискориться і 10-11 травня в Києві прогнозується до +25 градусів тепла. В середині наступного тижня температура знову знизиться.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...