Хіти тижня. Вбиває за тижні: Вчені назвали головну причину смертельного раку

Мутація лише двох дефектних клітин призводить до розвитку гострого мієлоїдного лейкозу. До такого висновку прийшли дослідники з американської лабораторії в Колд Спрінг, передають Патріоти України.

До раку призводять мутації генів IDH2 і SRSF2. Професор лабораторії Адріан Крейнер заявив, що мутації перешкоджають дозріванню клітин кісткового мозку в еритроцити і лейкоцити, необхідні пацієнту для подолання раку. Тепер у лабораторії намагаються створити нові засоби для лікування раку крові.

Раніше вважалося, що гени IDH2 і SRSF2 впливають тільки на симптоми раку. Але тепер їх назвали відповідальними за причину виникнення захворювання. Вчені впевнені, що якщо їм вдасться втрутитися в процес, вийде і зупинити розвиток хвороби.

Гострий мієлоїдний лейкоз є раком крові. При ньому швидко розмножуються змінені білі кров'яні клітини. У разі відсутності лікування, хворий може загинути буквально за кілька тижнів або місяців. Симптомами є швидка стомлюваність, задишка, часті пошкодження шкіри, а також підвищена кровоточивість.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...