Хіти тижня. Вбиває за тижні: Вчені назвали головну причину смертельного раку

Мутація лише двох дефектних клітин призводить до розвитку гострого мієлоїдного лейкозу. До такого висновку прийшли дослідники з американської лабораторії в Колд Спрінг, передають Патріоти України 4 жовтня 2019 року.

До раку призводять мутації генів IDH2 і SRSF2. Професор лабораторії Адріан Крейнер заявив, що мутації перешкоджають дозріванню клітин кісткового мозку в еритроцити і лейкоцити, необхідні пацієнту для подолання раку. Тепер у лабораторії намагаються створити нові засоби для лікування раку крові.

Раніше вважалося, що гени IDH2 і SRSF2 впливають тільки на симптоми раку. Але тепер їх назвали відповідальними за причину виникнення захворювання. Вчені впевнені, що якщо їм вдасться втрутитися в процес, вийде і зупинити розвиток хвороби.

Гострий мієлоїдний лейкоз є раком крові. При ньому швидко розмножуються змінені білі кров'яні клітини. У разі відсутності лікування, хворий може загинути буквально за кілька тижнів або місяців. Симптомами є швидка стомлюваність, задишка, часті пошкодження шкіри, а також підвищена кровоточивість.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...