Хіти тижня. Вбивство Окуєвої здійснили з рідкісного для України автомата (фото)

Вбивство ветерана АТО Аміни Окуєвої було скоєно з рідкісного для України автомата. Про це у Facebook повідомив речник МВС України Артем Шевченко, передають Патріоти України.

За даними експертизи, кілер в 600 метрах від місця розстрілу Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва скинув чеський армійський автомат калібру 7,62*39 мм.

"Він тільки зовні нагадує автомат Калашникова. Це насправді інша зброя, досить рідкісна на пострадянському просторі взагалі, а в Україні й поготів. Вона було передана злочинцю-стрілцю спеціально для скоєння вбивства, а це - чітка ознака замовного характеру злочину. І для нього були використані бронебійні патрони для більш смертельного ураження", - зазначив Шевченко.

Він також додав, що автомат Sa vz. 58 вироблявся до 1984 року, а в 2000 був знятий з озброєння. За його словами, ДНК-профіль з автомата виділили відразу, проте слідство тримало даний факт в таємниці.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...