Хіти тижня. Вчені назвали симптом, який попереджає про майбутні проблеми з серцем

Швидка втомлюваність не тільки сигналізує про наближення старості, а і є ранньою ознакою серйозних проблем з серцево-судинною системою в майбутньому.

Вчені зі Школи громадської охорони здоров'я Джона Хопкінса в Балтиморі провели аналіз дослідження, у якому взяли участь 625 людей, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Середній вік учасників становив 68 років. Усі учасники повинні були пройти тест: протягом п'яти хвилин прогулятися на біговій доріжці зі швидкістю 2,4 кілометра на годину.

Вчені оцінювали "рівень стомлюваності" у добровольців. Дослідники заявили, що люди з вищим серцево-судинним ризиком частіше повідомляли про те, що швидко втомлювалися.

Особливо скаржилися на підвищену стомлюваність добровольці з ожирінням і високим кров'яним тиском. Така ознака може бути раннім симптомом розвитку інфаркту у літніх людей.

За словами вчених, для профілактики подальшого розвитку захворювань необхідно дотримуватися правильного способу життя, збалансовано і повноцінно харчуватися, не захоплюватися шкідливою їжею, а також не забувати про помірну фізичну активність.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...