Хіти тижня. Вчені очистили лазером стародавню садову фреску в Помпеях - результат вражає (фото, відео)

В саду, на задній стіні якого була зображена мисливська фреска, були канал і два фонтани, один з яких був прикрашений німфою, а інший - сфінксом.

Реставратори очистили лазером і відновили приголомшливу фреску, якій близько 2000 років, в саду Casa dei Ceii в Помпеях (Будинок Цеї). Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Основна частина фрески зображує лева, що переслідує бика, леопарда, який нападає на вівцю, і дикого кабана, що кидається на оленя. Вона була сильно пошкоджена виверженням Везувію, часом і вологою.

Фрески зазвичай прикрашали стіни по периметру помпейських садів і були призначені для створення атмосфери, одночасно створюючи ілюзію того, що територія більше, ніж насправді.

Поряд з мисливськими зображеннями на відреставрованій фресці із зображенням диких тварин, на бічних стінах саду були зображені краєвиди в єгипетській тематиці з тваринами дельти Нілу, такими як крокодили і бегемоти, за якими полювали африканські пігмеї, і корабель, що перевозить амфори.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...