Хіти тижня. Вчені приготували для людства ще одну сенсацію: Скільки людина повинна спати в залежності від віку

Думали, молодий організм може не спати хоч кілька днів поспіль, а старший вимагає міцного занурення в сон? Нічого подібного!

Вчені приготували для людства ще одну сенсацію. Вони з'ясували, що для кожного віку властива особлива кількість годин, за яку організм повністю відпочиває, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Їх висновок такий: новонароджені діти повинні спати близько 15 годин кожен день - так вони добре розвиваються і ростуть. Якщо ж відпочинку буде мало, може з'явитися синдром порушення активності і уваги.
Люди у віці від 26 до 64 повинні спати 7-9 годин на день. Менше - погано. Нестача сну може призвести до хвороб серця, підвищення артеріального тиску. До слова, зловживати сном експерти також не радять - всього повинно бути в міру.
Найбільше дивує висновок щодо людей, яким за 65. Здавалося, їм як нікому потрібно берегти себе і розслаблятися. Втім, вчені заявили - не більше 8 годин. Якщо більше, є ризик розвитку діабету або деменції.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...