Хіти тижня. Вчені виявили ще один шлях поширення коронавірусу

Вчені знайшли частинки вірусу в очах італійської пацієнтки.

Жінка, яка була першою пацієнткою з COVID-19 в Італії, мала вірусні частинки в очах ще довго після того, як інфекція зникла з її носа. Про це пише Fox News з посиланням на дослідження італійських вчених, передають Патріоти України.

23 січня 65-річна жінка вилетіла з Ухані, де виник спалах. Менш ніж через тиждень у неї почалися симптоми COVID-19, і на наступний день була госпіталізована. У пацієнтки був сухий кашель, біль у горлі, запалення слизової оболонки носа і почервоніння очей. У жінки був позитивний результат на новий коронавірус, SARS-CoV-2, і через кілька днів у неї також з'явилися лихоманка, нудота і блювота.
Медичні працівники взяли мазок з очей і виявили, що у неї в очах був генетичний матеріал коронавірусу.
"РНК SARS-CoV-2 була виявлена в очах через кілька днів після того, як вона зникла з носа», - написав дослідник в своєму звіті, опублікованому в журналі Annals of Internal Medicine 17 квітня.
"Ми виявили, що очі пацієнтів, інфікованих SARS-CoV-2, можуть містити інфекційний вірус і, отже, можуть бути потенційним джерелом інфекції, - пишуть автори. - Ці результати підкреслюють важливість заходів контролю, таких як уникнення дотику до носа, рота і очей і часте миття рук".

За словами дослідників, очі можуть бути як джерелом вірусу, так і джерелом його поширення. Науковці попереджають про те, що офтальмологи повинні бути особливо обережними під час обстеження: "Крім того, ми спостерігали, що ураження очей SARS-CoV-2 може відбуватися на ранніх етапах курсу COVID-19, що говорить про те, що заходи щодо запобігання передачі по цьому маршруту повинні бути реалізовані якомога раніше".

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...