Хіти тижня. Вчені знайшли "винуватця" спалаху смертельного коронавірусу в Китаї

Китайські вчені з Пекіна, Наньніна, Нінбо і Ухані, звідки почав поширюватися небезпечний коронавірус, що став причиною смерті вже 25 осіб, припустили, що його джерелом можуть бути змії. Про результати досліджень повідомляє видання The Conversation, передають Патріоти України.

Вчені порівняли зразки нового збудника хвороби у пацієнтів із коронавірусами, виявленими у різних тварин-господарів. Як виявилося, подібний генетичний код мають два види змій - південнокитайський крайт багатосмуговий і китайська кобра.

Як відомо, в Китаї змії є частиною традиційної кухні, деякі види вживають в їжу. Раніше передача вірусу до людини від змії не спостерігалася.

Спеціаліст по вірусології інституту зоології в Пекіні Чжен Айхуа вважає, що передача вірусу людині від відмінних від людини видів живих організмів можлива. Про це свідчить випадок з вірусом Зика, переносником якого є комарі. Однак, подібність генетичного коду не є достатньою підставою для категоричних висновків.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...