Хіти тижня. Величезні щелепи, великі зуби, непогано почуваються на суші: Змієголови з Далекого Сходу розплодилися у США

Цих риб вже виявили в Центральному парку Нью-Йорка, в штаті Меріленд, в Бостоні, Каліфорнії, Флориді, Північній Кароліні і інших місцях.

Служба контролю дикої природи американського штату Джорджія попередила населення, що в штат проникли змієголові риби, відомі як змієголови, при зустрічі з якими їх слід негайно вбивати, заморожувати і повідомляти про знахідку владі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Змієголови родом з Далекого Сходу - з Китаю і Росії, де вони мешкають в річці Амур, також ця риба населяє водойми Корейського півострова.

Змієголови відрізняються неймовірним апетитом і здатністю дихати на суші, по якій вони повзають як змії. На суші вони можуть прожити до чотирьох днів.

Цих риб вже виявляли в інших штатах. Деякі називають їх прісноводним еквівалентом танка, так як вони поїдають все на своєму шляху.

У змієголовів величезні щелепи, великі зуби, і вони непогано почуваються на суші, переповзаючи з озера в озеро чи річку.

У США вони з'явилися в окремих водоймах кілька десятиліть тому, але останнім часом стали поширюватися все більшою територією.
Висловлюються припущення, що деякі американці тримали їх вдома в акваріумах, а потім, оцінивши, що мають справу з хижаком, стали зливати їх у водойми і каналізацію, де вони пристосувалися до місцевих умов і розплодилися.
Імпорт і транспортування змієголова були заборонені на федеральному рівні ще в 2002 році, але, не дивлячись на заборону, хижих риб виявили вже в 15 штатах.
Влада штату Джорджія закликає всіх, кому попадуться змієголови, знищувати їх негайно і відразу класти в морозилку, після чого доводити до відома місцеву владу.
Ці риби їдять дрібних тварин, інших риб, іноді молюсків і, наскільки відомо, навіть рептилій, і можуть завдати серйозної шкоди місцевій фауні.
У штаті Джорджія місцевий житель рибалив на ставку, коли йому на вудку попалася незнайома риба. Він сфотографував її і випустив назад у ставок. Але рибалку стали гризти сумніви, і він показав фотографії місцевим біологам. Ті відразу ж впізнали, з ким мають справу, і в ставку почалося полювання на іноземця.
Біологам вдалося зловити півметрового змієголова і декількох малюків. Оскільки риба без особливих зусиль пересувається по суші, вчені пильно досліджують сусідні струмки, водойми і болота, але поки її ознак не виявили.
До 2002 року змієголовів розводили в штаті Арканзас, так як в деяких національних кухнях вони вважаються делікатесом.

Вчені намагаються створити карту поширення змієголовів, щоб зрозуміти, як краще з ними боротися.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...