Хіти тижня. "Від чого ви втомилися?!": Снайпер ЗСУ потужно звернувся до українців (фото)

Командир тактичного снайперського підрозділу однієї з бригад Збройних сил України Сергій Варакін зворушив мережу сильним посланням до українців. У ньому він нагадав про те, якою ціною відвойовується мирне життя більшості громадян і дорікнув тим, хто занадто часто говорить про втому від війни. Проникливий пост із криком душі воїна опублікували на сторінці волонтерського фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

"Нам потрібна перемога. Нам – людям, які пройшли Майдан, війну. Ми не втомлюємося, ми вдосконалюємося, вчимося, відвойовуємо, вкопуємося у кожен сантиметр донбаської землі. А зараз з'явилося багато тих, хто "втомився від війни". Вони не допомагали армії, волонтерам, не витрачали своїх фінансових, моральних, духовних заощаджень усі ці шість років. Так від чого ви втомилися?!" – емоційно звернувся захисник України до співвітчизників.

Говорячи про особистий досвід, він зазначив, що на весь його підрозділ – тільки один прикомандирований кадровий військовий. Решта – це ті, кого у 2014 році називали "партизанами" (сам Варакін до 2015 року також був волонтером). Однак за роки війни кожен із цих людей став професійним снайпером, який є одним із найбільших страхів російських окупантів.

"Хлопці в мій підрозділ відбиралися за багатьма критеріями, зокрема, чесно відповідаючи на питання: "Чи будеш ти воювати, якщо раптом перестануть сплачувати зарплату?". Кожен із них сказав – так. Єдине, за що я вдячний **йлу – я познайомився зі справжніми людьми, відкинув сміття, яке у мене було і пишаюся цим. Пишаюся своїми командирами. На війні ти знаєш, що тут друг, там – ворог, а в цивільному житті все складніше. Спочатку я думав, що війна у мене забрала все. А потім я переосмислив і зрозумів, що надбав щось нове", – поділився відвертощами воїн ЗСУ.

Водночас він засмучений тим, як зараз розвивається ситуація на передовій, незважаючи на бойовий настрій українських захисників.

"Раніше ми мріяли, що йтимемо вперед, відвойовуватимемо свою територію. А зараз мріємо про те, щоб не відступити, не залишити ті позиції, де 150 метрів відвойовували ціною одного загиблого і сімох поранених. Так, наших людей не повернути, але Росія має платити, зокрема і в міжнародних судах", – сказав командир снайперів.

Пост із сильним закликом воїна всього за кілька годин зібрав 3,8 тисячі лайків, понад 400 репостів і понад 100 коментарів, в яких люди висловили подяку своїм Героям.

"Дякую, воїне, за силу, за силу духу, дякую за вірність і за те, що прикрив нас, прикрив Україну з такими ж патріотами. Удачі тобі", "Дякую, наші захисники, за вашу службу", "Дякую вам і тисячам інших військових, які дають нам спокійно жити і працювати", "Щира подяка вам, наші Герої! Нехай вас Господь оберігає", "Так, війна показала, хто є хто", "Низько вклоняюся всім, хто захищав і захищає нас сьогодні!!!" – пишуть під постом.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...